İzmir Diyetisyen

İdeal kiloya kavuşmak için hızlı ve bilinçsizce yapılan hatalardan uzak durmanız gerekmektedir.  Uzman yardımı almadan yapılan diyetlerin sonucu kalıcı bir çözüm oluşturmamaktadır. Tam da bu noktada en iyi diyetisyen İzmir aramaları internet üzerinde önemli bir yer kaplamaktadır. Bu sebepten ötürü alanında uzman diyetisyenlere başvurmanız size doğru ve kalıcı çözümler oluşturacaktır.

İzmir ili ve çevresinde başarılı çalışmalarına devam eden Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Beyza Yalav, Konak ofisinde sizler için sağlıklı beslenme programları oluşturarak daha fit gözükmenizi sağlıyor.

İzmir Diyetisyen Fiyatları

İzmir diyetisyen fiyatları merak edilen konulardan bir tanesidir.Diyetisyen tedavilerinde başarı oranı yüksek gözükse de diyetisyen fiyatları akıllarda bir soru işareti oluşturmaktadır.

Tam da bu noktada diyetisyen tedavisinin fiyatı ilk bakışta fazla gelebilir. Fakat uygulanan programın devamlılığı sağlandığı takdirde uzun vadedeki avantajları göz önüne alındığı zaman aslında fazla maliyetli olmadığı görülecektir.

Diyetisyen fiyatlarını etkileyen diğer bir konu ise tedavi olmayı düşündüğünüz diyetisyenin tecrübesidir. Seçeceğiniz diyetisyen tercihiniz tedavinin her aşamasını etkileyecektir. Bu sebepten ötürü iyi araştırıp doğru tercih yapmanız gerekmektedir.  

Neden Diyetisyene Gitmeliyiz?

  1. Beslenme konusundaki bilgi kirliliğinden sıyrılıp sağlıklı beslenmeyi işin uzmanından örenmek için
  2. Dengeli, düzenli ve sürdürülebilir bir beslenme alışkanlığı ile sağlıklı bir hayat sürmek için
  3. Hastalıkların tedavisinde beslenmenin gücünden faydalanmak için
  4. Güçlü bir bağışıklık sistemi ile hastalıklardan korunmak için
  5. Doğru beslenme ile spor verimini arttırmak ve kas kazanımı sağlayabilmek için
  6. Sağlıklı bir gebelik süreci ve sonrası için
  7. Kilolu kişiler için zayıflamak, zayıf kişiler için ideal ağırlığa ulaşmak için
  8. İştah kontrolü sağlayabilmek için
  9. Her pazartesi sonu hüsranla biten diyetlere son vermek için
  10. Yeni bir hayat için

Neden Diyetisyene Gitmeliyiz?

Online Diyet İzmir

Çalışmak istediğiniz diyetisyenle aynı şehirde ya da ülkede değil misiniz? Yoğun iş programınızdan diyetisyene gitmeye zamanınız mı olmuyor? Online Diyet İzmir’le artık bir telefon kadar uzağındayız.  İzmir Online Diyet sistemi hakkında bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

İzmir Diyetisyen

Diyetisyen Kimdir? Görevleri Nelerdir?

Son zamanlarda popülaritesi artmış bir meslek grubu olan diyetisyenlik ile ilgili neler biliyorsunuz?

Eminim siz de diyet, sağlıklı beslenme, detoks, yağ yakan besinler, metabolizma hızlandıran karışımlar gibi kelimeleri çok sık görmüş ya da duymuşsunuzdur. Arkadaşlarınızda, ailenizde, akrabalarınızda, sosyal medyada, televizyonda hatta dışarda gördüğünüz herhangi birinin bile beslenme hakkında fikirleri olduğunu görmüşsünüzdür. Beslenme bilimine karşı duyulan bu ilgi beni hem mutlu etmekte hem de endişelendirmekte. Çünkü beslenme üzerine bu kadar ilgi çoğu zaman bilgi karmaşasına da sebep olabilmekte. Bu karmaşaya bir son verebilmek ve sizi bu konuda daha fazla aydınlatabilmek için bu yazıyı kaleme alıyorum.

Beslenme bilimi; tüketilen besinleri, bu besinlerin bileşiminin analizini, birbirleriyle etkileşimlerini ve vücuttaki fonksiyonlarını; diyetetik bilimi, besinlerin hastalıklardan korunma ya da hastalıkların tedavisinde ne tür bir beslenme planı ile sunulması gerektiğini temel alarak gelişmeye devam etmektedir. Beslenme biliminin tarihin tüm dönemlerinde insan yaşamı ve sağlığı için ön planda olduğu, bilimsel ve teknolojik gelişmelerle beslenme ve diyetetik biliminin sürekli geliştiği, beslenme bilgilerinin yenilendiği görülmektedir.

İzmir Diyetisyen

Diyetisyenliğin Kısa Tarihçesi

Beslenme kadar ‘sağlıklı’ beslenmenin tarihçesi çok eski zamanlara dayanmaktadır. İnsanlar hastalıkların tedavisinde besinlerden faydalanmayı yıllar öncesinde keşfetmişlerdir.

Tıbbın babası olarak bilinen Hipokrat bu konuyla ilgili ‘Diyetle tedavi edebileceğiniz hallerde ilaç tavsiye etmeyiniz.’ demiştir. Şu an da biliyoruz ki beslenme hem tedavi edici hem de koruyucu sağlık hizmetlerinde önemli bir yere sahiptir.

20. yüzyıla kadar diyet doktorlar tarafından belirlenmiş olup diyetisyenin meslek olarak tanımlanması 1899 yılına dayanır. İlk tanım şöyledir;

Diyetisyen, besin ve beslenme konusunda eğitim almış ve tanımlanan diyet tedavisini uygulayabilecek kişidir. Yıllar içinde mesleğimiz önem kazanmaya devam etmiş ve 1917 yılında Amerikan Diyetetik Derneği (ADA) adı altında ilk diyetisyenler derneği kurulmuştur. Amerika’dan sonra diğer ülkeler de Diyetetik Derneklerini kurmaya başlamışlardır.

ADA diyetisyen ihtiyacının karşılanması için diyetetik hizmetlerini 4 alana ayırmıştır. Bunlar;

1 -Tedavi Edici Diyetisyen: Kliniklerde hastaların ihtiyaçlarına uygun beslenme programları geliştirir, bunların uygulanmasını ve raporlanmasını sağlarlar.

2-Yönetici Diyetisyen: Toplu beslenme yapılan kurumlarda yiyecek içecek servisini, çalışan personeli eğiterek, fiyat kontrolünü ve servisin hijyenik olmasını sağlayarak yönetir.

3-Toplum Sağlığı Diyetisyeni: Sağlık ocakları, Ana-çocuk sağlığı merkezleri, bakanlık vb. yerlerde görev alarak, bireylere ve gruplara hastalıkları önlemek ve yaşam kalitesini yükseltmek amacı ile geliştirilmiş beslenme uygulamaları için danışmanlıklar yapar.

4-Eğitici Diyetisyen: Bir sağlık kurumunda ya da kendi ofisinde kişilere durumlarını değerlendirerek önerilerde bulunur. Çoğunlukla eğitim kurumlarında, sağlık kurumlarında ve spor takımları ile çalışırlar.

İzmir Diyetisyen

Yaz aylarına yaklaşırken insanı içten içe bir endişe alır. Katı bir diyete mi girsem, spora mı başlasam diye. Öncelikle bir şunu söylemek gerekirki zayıflamaya çalışırken sağlığınızdan olmayın. Bir diyetisyenden rehberlik alın. 

Neden bir Diyetisyenden Yardım Almalıyız ?

Günümüzde neredeyse her şeyin cevabını google’da aratarak bulabiliyoruz. Hangi besinleri yememiz veya yemememiz gerektiğini, kalori hesabı gibi. Ancak bu bilgilerin ne kadarı doğru ve ne kadarı bu bilgileri bilimsel çalışmalara dayandırabiliyor. Bu noktada devreye tanıdıklar, akrabalar, konu komşu girebilir. Kendi uyguladıkları diyetleri size önerebilirler. Ama her bireyin metabolizma hızı, fiziksel aktivitesi ve  beslenme alışkanlıkları farklıdır. Bu yüzden her diyet bireye özel olmalıdır. 

İdeal kilonuza ulaşmak için bir diyetisyene başvurduğunuzda;

  • Diyetisyenin farklı ve profesyonel bir bakış açısından yararlanırsınız. Size sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırır ve önceden süregelen yanlış algılarınızı ortadan kaldırır.
  • Bu süreçte birine karşı sorumlu hissettiğinizde hedefe bağlı kalmanız kolaylaşır ve motivasyonunuz artar.
  • Piyasada dolaşan pahalı bitkilerden almayıp hem ekonominizi hem sağlığınızı korursunuz.
  • Bilimsel verilere uygun bir diyet planı edinirsiniz.
  • Üç günde beş kilo diyeti, zayıflama detoksu gibi yanlış diyetlerin aksine kişiye özel sağlıklı beslenme planı edinirsiniz. Unutmayın hızlı verilen kiloların çoğu su ve kastan verilen kayıplardır. Önemli olan bir çoğunu yağdan verip bunları geri almamaktır.

-Sadece denemeyi bıraktığında başarısız olursunuz.

Diyetisyenliğin Eğitim Süreci

Beslenme ve Diyetetik eğitimi ülkemizde olduğu gibi pek çok ülkede 4 yıllık bir eğitimle yürütülmektedir. Beslenme ve Diyetetik bölümlerinde verilmekte olan eğitim ve öğretim programlarının birinci aşaması, diyetetik uygulamalarına esas olan kimya, biyokimya, fizyoloji, anatomi gibi temel ve sağlık bilimleri derslerini içermektedir. İkinci aşamada dersler, doğrudan uygulama alanıyla ilgilidir. Öğrenciler, beslenme ilkeleri, besin kimyası, beslenme biyokimyası, ana-çocuk beslenmesi, hastalıklarda beslenme, toplum sağlığında beslenme, toplu beslenme sistemleri yönetimi gibi derslerde teorik yanında laboratuvar destekli eğitimler almaktadır. Son aşamada, koruyucu ve tedavi edici hizmetlerin sahada gözlem ve deneyimini kazanmak üzere yapılan staj çalışması yer almaktadır. Bu eğitim programı ile öğrenci, diyetisyenlik mesleği için gerekli ilke, kavram, bilgi ve becerileri kazanıp geliştirmektedir. Diyetisyen unvanı ile mezun olan öğrenciler, beslenme ve diyetetik alanlarında bilim uzmanlığı ve doktora programları ile eğitimlerine devam edebilirler.

Diyetisyenin görevi nedir?

Diyetisyen hasta ve doktor arasında bir arabulucu olarak çalışmakta ve hastanın (lezzet ve ilgi) ile doktorların istekleri çerçevesinde hastalığa uygun besin gereksinimlerini karşılayacak, kolay tüketilecek ve hastanın isteklerine uygun diyet düzenlemek için büyük çaba gösterir.  Diyetisyenler sanıldığı gibi sadece zayıflama diyetleri uygulamazlar. Bunun yanında diğer görev alanlarını sıralayacak olursak;

  • Bir Diyetisyenin tek amacı zayıflatmak değildir. Diyetisyenin görevleri arasında şunlar vardır:
  • İdeal kilosunda olmayan bireylerin (zayıf veya kilolu) enerji gereksinmelerini hesaplayarak kişiye özel beslenme planı hazırlamak. (Kilo kontrolü sağlama (Zayıflama- Kilo Alma)
  • Kronik hastalığı (diyabet, tansiyon vb.) olan bireylerin hastalıkları doğrultusunda beslenme planı hazırlayarak bireylerin yaşam kalitesini arttırmak.
  • Gebelik, laktasyon dönemi, anne çocuk beslenmesi, prematüre, kilolu çocukların, okul çağı çocuklarının beslenmesini düzenlemek. (Ana Çocuk Sağlığı Beslenmesi)
  • Spor profesyonellerine, diyet ile performanslarını nasıl optimize edebilecekleri ve optimum vücut büyüklüğüne nasıl ulaşabilecekleri konusunda tavsiyelerde bulunmak. (Sporcu Beslenme Danışmanlığı)
  • Nütrisyon ekibinde, yoğun bakım hastalarında ,oral alımı yetersiz hastalarda enteral parenteral beslenmeyi düzenlemek.
  • Hastane, kreşler, huzur evleri gibi bir çok toplu beslenme sistemlerinde menü planlaması yapma ve yemeklerin sağlıklı ve hijyenik olmasını sağlamak.
  • Hastalıklarda Beslenme
  • Onkoloji Beslenmesi
  • Diyabet Diyetisyenliği
  • Renal Diyetisyen
  • Enteral Parenteral Ünite Diyetisyenliği
  • Bariatri Diyetisyeni
  • Kurumlarda Yönetici Diyetisyen

Görüldüğü gibi bir diyetisyenin görevleri geniş kapsamlı olmakla birlikte çok da önemli. Doğru beslenmeyi yaşam tarzı haline getirebilmek, sağlıklı vücut ağırlığına kavuşabilmek, mevcut olan kronik hastalığın iyileştirilmesi ve tedavisi için bu konuda uzman olan diyetisyene başvurmanız gereklidir. Kulaktan dolma bilgilerle ya da işin uzmanı olmayan bir kişiden alınan beslenme programları sağlığınızı ciddi derecede tehlikeye sokabilir. Bir diyetisyen mesleğinin onurunu, kendi çıkarları üstünde tutmalıdır. Beslenmenin sağlığın korunması ve yükseltilmesinde bir temel taş olduğunun bilinciyle, bilgi ve deneyimlerini her kesimde ve her koşulda paylaşmalıdır.

Unutmayın ‘Doğru besin seçimi tüm hayatınızı değiştirebilir. Kontrol sizde!’